Alle våre oppdrag for Forskningsrådet!

Leidar hadde rammeavtale for film med Norges Forskningsråd (Forskningsrådet) i perioden 2019-2020. Det var et spennende samarbeid hvor vi leverte filmer innen mange forskjellige sjangere, blant annet fiksjon, kampanje, animasjon og reportasje. Hvert filmoppdrag hadde også forskjellig målsetting og målgruppe, men alle hadde samme mål som var å synliggjøre Forskningsrådets arbeid, samt forskningens viktige rolle i samfunnet både nasjonalt og internasjonalt. Vi produserte til sammen 8 filmer i rammeavtalens periode og samarbeidet med forskjellige avdelinger internt hos Forskningsrådet. Dette fungerte godt og vi tilpasset oss behovet og fagpersonene i hver avdeling. Vi i Leidar er vant til å forholde oss til flere bestillere i samme bedrift/etat, og tilpasser oss alltid behovet til den spesifikke fagavdelingen. Samtidig samkjører vi budskap og stil med kommunikasjonsavdelingen i bedriften/etaten, slik at designmanual følges og overordnede visjon ivaretas. For Forskningsrådet laget vi følgende filmer i rammeavtalens periode:

Åpningsfilm til konferanse om EUs forskningsprogram Horisont Europa

Filmens sjanger var fiksjon som vil si at alt innhold var iscenesatt med skuespillere, for å skape scener som satte en spesifikk stemning i filmen. Alle scenene ser likevel ut som om vi har filmet en helt vanlig hverdag i Norge, relatert til samfunnsnyttig forskning. Målgruppen var allmenheten, ledere og beslutningstagere. Her kan du se åpningsfilm til konferanse om EUs forskningsprogram Horisont Europa.

Prisutdelingsfilm og kampanje til nettkåring av Årets Nysgjerrigper 2020

Filmen erstattet en fysisk prisutdeling grunnet covid-19, og er en barnevennlig, underholdende og programlederdrevet film med innslag fra gratulanter slik som statsminister, Erna Solberg og NRK-profil, Selda Ekiz. Målgruppen var elever på 1.-7. trinn. Prisutdelingen skulle foregå via sosiale medier og filmen ble oppdelt i korte klipp som ble brukt som teasere i en kampanje opp mot prisutdelingen. Se filmen og omtale om prisutdelingsfilm og kampanje til nettkåring av Årets Nysgjerrigper 2020 her.

2 animasjonsfilmer for offentlig sektor i Forskningsrådet

Filmene informerer om Forskningsrådets støtteordninger for innovasjon og forskning i kommuner og fylkeskommuner. Her kan du se en av animasjonsfilmene for offentlig sektor i Forskningsrådet.

Nyhetsreportasje om forskningsstøtte til prosjekt om etterlatte etter narkotikarelatert død

Forskningsrådet ønsket en reportasje til en pressemelding og nyhetsbrev, om at daværende forsknings- og høyere utdanningsminister, Iselin Nybø, kom på besøk til Kirkens Bymisjon i anledningen utdeling av midler fra Forskningsrådet. Reportasjen ble filmet og levert i løpet av 4 dager. Her kan du se nyhetsreportasjen om forskningsstøtte til prosjekt om etterlatte etter narkotikarelatert død.

Info-film om at Norge må fortsette suksessen fra Horisont 2020

Forskningsrådet ønsket en film for å oppmuntre politikere og beslutningstagere, til å opprettholde støtten til EUs forskingsprogram, ved å fortelle om vellykkede norske forsknings- og innovasjonsprosjekter. Hovedperson og formidler i filmen er daværende administrerende direktør, John-Arne Røttingen, som snakker rett i kamera. Filmen benytter seg også av arkivmateriale. Filmen ble lansert gjennom Forskningsrådets nyhetsbrev og i sosiale medier. Her kan du se Film om at Norge må fortsette suksessen fra Horisont 2020.

2 info-filmer om hvordan Forskningsrådet behandler søknader

Filmene forteller hvordan og hvor grundig søknader blir behandlet, og gir søkere tips direkte fra de som sitter i ekspertpanelene, som beslutter hvem som får støtte. Filmene består av intervjuer med ekspertpanel-deltagere og infografikk-sekvenser som illustrerer søknadsbehandlingen. Her kan du se en film vi har laget om hvordan Forskningsrådet behandler søknader.