Spiller barnet ditt for mye?

Dokumentarserie for Blå Kors om gaming og foreldrerollen – vist på NRK.

Film
Utfordring

Foreldre trenger hjelp til å håndtere barns gaming på en konstruktiv måte. Hvordan skal man forholde seg til aldersgrenser, antall spilleminutter per dag og sosial kontakt på nett, samtidig som man skal behandle ungdommenes spillinteresse med respekt? Blå Kors ønsket en dokumentarserie som engasjerer og opplyser foreldre, slik at de blir trygge i sin dialog med barna om dataspill. Målgruppen skulle være foreldre, spesielt de som sliter med et konfliktfylt forhold til barna sine på grunn av for mye spilling. I samarbeid med Leidar søkte Blå Kors støtte hos Stiftelsen Dam, som har gitt støtte til denne filmserien!

Løsning

Blå Kors er veldig glad for samarbeidet med Leidar. De har tatt oppdragene på alvor og klarer å spisse budskap som rører og berører. De er gode til å kommunisere enkle budskap med kompleks tematikk. Med både humor, alvor og personlighet.

Hanne Backe-Hansen, Blå Kors Norge

 

Serien hadde festpremiere 26. oktober 2020 på Cinemateket på Filmens Hus i Oslo, med alle involverte foran og bak kamera tilstede. Samme dag ble serien lansert på NRK Skole og omtalt i NRK Radio Østlandssendingen. Hør omtale av serien i NRK Radio Østlandssendingen.

Episoder:

Gaming episode 1: Helt hekta

Gaming episode 2: Uten grenser

Gaming episode 3: På skolen

Gaming episode 4: Makt og ansvar

 

Leidar har også levert 11 korte SoMe-filmer om serien, noen av dem kan sees her:

Blåkors presenterer serien Gaming på Facebook

NRK Skole viser teaser på av serien Gaming på Facebook