Oslo Business for Peace Award 2020

Medierelasjoner rundt prisutdeling.

Business for Peace er en internasjonal stiftelse i Oslo som har som formål å støtte, inspirere og anerkjenne globale næringslivsledere som skaper positive endringer ved hjelp av sin posisjon.

Omdømme
Utfordring

Høydepunktet av stiftelsens aktiviteter er den årlige prisutdelingen Oslo Business for Peace Award. Prisen går til eksepsjonelle mennesker som prioriterer arbeidet med etiske og bærekraftig næringsliv i deres valgte industri. Mottakerne av prisen i 2020 ble offentliggjort 9. september og årets prismottakere er Marc Benioff, gründer, styreleder og administrerende direktør i Salesforce; James Mwangi, styreleder og administrerende direktør i Equity Group Holdings; og Felicitas “Joji” Bautista Pantoja, co- gründer og administrerende direktør i Coffee for Peace. Leidar bistod stiftelsen med å profilere både utdelingen og vinnerne i media.

Løsning

Mangfoldet til prismottakerne ga Leidar en mulighet til å gå etter tre forskjellige industrier, markeder og målgrupper i vår tilnærming til mediene. Ved å definere tre unike mediemålgrupper, og gjennom samarbeid med og forberedelse av kommunikasjonsavdelingen til prismottakerne har Leidar hjulpet med å skape en rekke muligheter for mediedekning av utdelingen. Gjennom en strategisk tilnærming til medierelasjoner og proaktiv pitching sikret utdelingen mer enn 120 artikler til mediedekning inkludert ledende Afrikanske og Filippinske mediehus som CNBC AfricaKBC Channel 1The Inquirer og ABS CBN.

Leidar arbeidet tett med Business for Peace teamet for å utarbeide planen for medierelasjoner, samarbeidet med kommunikasjonsavdelingen til prismottakerne og utførte alle detaljer både før og etter offentliggjøringen av prismottakerne. Arbeidsforholdet mellom vårt team og Leidar var effektivt og godt organisert. Vi fikk god støtte under prosjektet. Leidars ekspertise på det globale medielanskapet var uvurderlig for oss under planleggingen og pitchingprosessen og i å sikre det endelige resultatet.

Alison Uttley, kommunikasjonsdirektør, Business for Peace Foundation