Du bestemmer!

Animasjonsfilm om personvern, nettvett og digital dømmekraft.

Filmen er laget på oppdrag for IKT senteret til DuBestemmer.no, en nettressurs om personvern, nettvett og digital dømmekraft rettet hovedsakelig mot elever og foreldre i grunnskolen.

Film
Utfordring

Kunden ønsket en animasjonsfilm som setter barnets rett til privatliv i fokus, og det at man skal spørre om lov ved formidling.

Løsning

Filmen handler om luciafeiring i en barnehage og filmens fortellerstemme bæres av en tegnet figur som prater rett til kamera. Denne karakteren er en barnehageansatt og blir vårt fast holdepunkt gjennom filmen. Han har en lett og muntlig tone, og problematiserer situasjoner hvor man bør tenke seg om to ganger før man eventuelt tar bilder og poster dette på sosiale medier.

Filmen starter med et barnehagekor som synger Lucia-sangen og et pressekorps av foreldre som skal dokumentere begivenheten. Vi blir også introdusert til en mamma som vil dokumentere alt som hennes nydelige barn gjør, og dele det på internett. Filmen har som mål å bevisstgjøre, uten å moralisere, seeren omkring retten til privatliv. Den avsluttes med en sang, som vi også har produsert både tekst og melodi til, om retten til å bestemme selv.