Serie om gaming for Blå Kors, vist på NRK

Utfordring:

Foreldre trenger hjelp til å håndtere barns gaming på en konstruktiv måte. Hvordan skal man forholde seg til aldersgrenser, antall spilleminutter per dag og sosial kontakt på nett, samtidig som man skal behandle ungdommenes spillinteresse med respekt? Blå Kors ønsket en dokumentarserie som engasjerer og opplyser foreldre, slik at de blir trygge i sin dialog med barna om dataspill. Målgruppen skulle være foreldre, spesielt de som sliter med et konfliktfylt forhold til barna sine på grunn av for mye spilling. I samarbeid med Leidar søkte Blå Kors støtte hos Stiftelsen Dam, som har gitt støtte til denne filmserien!

Løsning:

Vi valgte en personlig fortellerstil med en programleder som selv har vært gamer, og nå har egne barn som spiller. Gjennom fire episoder møter han personer og miljøer som har et nært forhold til dataspill. Disse møtene balanseres med fagpersoner som gir sine perspektiver til tematikken. Det hele sys sammen med betraktninger fra programlederen og hans sønner. Dette har skapt en underholdende og informativ dokumentarserie, som vil være til stor hjelp for foreldre, og også lærerik for andre som er interessert i dataspillkultur. Serien formidler at mange foreldre er mer bekymret enn de trenger å være, og oppfordrer foreldre til å vise interesse for gaming på lik linje med f.eks. andre interesser som fotballspilling, fordi dette også er en arena som kan være både sosial og lærerik.

Blå Kors er veldig glad for samarbeidet med Leidar. De har tatt oppdragene på alvor og klarer å spisse budskap som rører og berører. De er gode til å kommunisere enkle budskap med kompleks tematikk. Med både humor, alvor og personlighet.

Hanne Backe-Hansen, Blå Kors Norge

Serien hadde festpremiere 26. oktober 2020 på Cinemateket på Filmens Hus i Oslo, med alle involverte foran og bak kamera tilstede. Samme dag ble serien lansert på NRK Skole og omtalt i NRK Radio Østlandssendingen. Hør omtale av serien i NRK Radio Østlandssendingen.

Episoder:

Gaming episode 1: Helt hekta

Gaming episode 2: Uten grenser

Gaming episode 3: På skolen

Gaming episode 4: Makt og ansvar

 

Leidar har også levert 11 korte SoMe-filmer om serien, noen av dem kan sees her:

Blåkors presenterer serien Gaming på Facebook

NRK Skole viser teaser på av serien Gaming på Facebook